Kasım ayına girmemizle havalar soğumaya başladı ve kış kapımıza dayandı. Vücudumuzu kışa hazırlamak, oluşabilecek tüm gribal enfeksiyonların önüne geçmek demektir. Bol vitaminli besinler tüketmek ve vücudun ihtiyacı olan besinler tüketerek vücudumuzu kışa hazırlayabilir ve belli hastalıkların önüne geçebiliriz. Şimdi sizlere haftalık yemek programınızdan asla çıkarmamanız gereken birkaç besin örneği vereceğiz. Keyifli okumalar.
Ispanak, kış aylarının vazgeçilmezi olan ve içeriğinde kelimenin tam anlamıyla yok yok diyebileceğimiz bu sebze, E vitamini yönünden de oldukça zengindir. Vücuda oldukça yararı olan ıspanak, E vitaminin yanı sıra A, C ve K vitaminlerini de içererek vücudun ihtiyacı olan değerleri içeriğinde barındırır.
Brokoli, kuşkonmaz, sarımsak ise glutatyonu içeriğinde barındıran çok sağlıklı besinlerdir. İçerdikleri farklı besin değerleri ile vücuttaki glutatyon üretimini de destekler ve vücuda ihtiyacı olan kaynağı sağlar. Haftalık öğünlerinizde asla ihmal etmeyin.
Portakal ve biber, C vitaminin başlıca besinleridir. Özellikle biber, portakaldan bile daha çok C vitamini içerir. Soğuk havaların bünyemizi etkileme ihtimali olduğu bu günlerde, sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerden ikisi de biber ve portakaldır.
Yukarıda bahsettiğimiz besinlerin tümü vücut sağlığınızı korumak için destekleyici olacaktır. Unutmayın, her zaman çok çeşitli beslenmek en sağlıklısıdır! Bahsettiğimiz besinlerle destekleyeceğiniz yemekleri tüketerek, kışa sağlıklı bir şekilde merhaba diyebilirsiniz.
Comments